Старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов призна пред „Утро“, че е разочарован от ремито с 0:0 срещу „Етър“.
„Много искахме победата и твърдя, че я заслужавахме. Да, не играхме най-добрия си футбол, но имахме превъзходство - ударите във вратите бяха 6:0, а владението на топката - 55:45 в наша полза. Гледах мача на запис два пъти“, каза Великов.
Според него отборът му има нужда и от мъничко шанс.
„През миналото първенство вкарвахме гол от долу-горе две положения. Сега създаваме повече, а топката не влиза в мрежата“, посочи той.
Наставникът не скри и огорчението си от репликите на някои фенове.
„Мачът не върви, а от трибуните се носят обидни подхвърляния към играчите. Всеки има право на мнение, но един отбор не се подкрепя по този начин. Неудобно ми е да цитирам какви бяха думите към момчетата. Аз не мога да ги виня, че не искаха и не се бориха. Разбирам феновете като група от хора, които стоят зад отбора си не само когато побеждава. А ние не сме „Барселона“, за да бием всеки път. Борим се, даваме колкото можем. А какво щеше да стане, ако бяхме вкарали гол в последните минути! Тогава щяхме изведнъж да станем герои, нали! И пак да се върна към мача - ако бяхме повели с 1:0, гостите щяха да отидат на по-тежка загуба. Но мачът вече е минало и нямаме време да съжаляваме“, каза Великов.
Покрай рокадите, наложени от трансфера на Самир Аясс в Ливан и по-слабата временна форма на някои играчи, новите хора в отбора имат нужда от поне 5-6 мача, подчерта Великов.
„Христо /Попадиин/ не бе играл като титуляр от година в предишния си отбор „Витоша“. Красимир Станоев също има нужда от време, за да се напасне към стила ни на игра“, посочи той.
Според него „Дунав“ няма да се представи зле при гостуването на „Левски“.
„Аз твърдя, че имаме добър отбор, който играе силно срещу силните. Съмнявам се обаче, че някои странични фактори като съдийството например ще повлияят на изхода от мача в София. Дано не съм прав“, завърши старши треньорът.