И четвъртият задържан от наркогрупата, за която прокуратурата твърди, че е действала с подкрепа на дългогодишния полицай Ваньо Димитров, влиза в затвора. 35-годишният Мариян Иванов и неговите защитници пожелаха да сключат споразумение с прокуратурата, което Окръжният съд одобри. Подсъдимият се призна за виновен за притежанието на 190 грама метамфетамин, за което ще лежи ефективно 4 години и половина, трябва да плати 10 000 лева глоба.
Иванов и още четирима души бяха прибрани в  средата на декември миналата година за търговия с дрога, но впоследствие единият от групата беше освободен. След задържането им бе арестуван и полицаят Димитров, за когото прокуратурата твърди, че е информирал групата, кога МВР ще провежда специализирани акции срещу наркотиците и така им е осигурявал спокойствие и безопасност. В деня на ареста му говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова съобщи, че в разработката са използвани специални разузнавателни средства.
На 7 юли тази година Павлин Иванов, Ивайло Йорданов и Мартин Иванов също сключиха споразумения с прокуратурата и вече изтърпяват наказанията си с различни срокове в затвора.
На Димитров пък вече е повдигнато обвинение и делото срещу него е в ход, следващото заседание е през октомври.