Ако дадем тон за единност и за няколко стъпки за решаване на проблема мисля, че ще успеем да намерим работещ механизъм. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Девня по повод възникналото напрежение за защитена зона „Комплекс Калиакра“, предаде кореспондентът на БГНЕС от региона.

„Ще ги разделим в Министерски съвет на две зали, но в крайна сметка всички сме българи и всички имаме желание да решим този проблем. Така че, колкото и да не ни е приятно на един или на друг в края на краищата е хубаво да седнем и да решим заедно въпроса. Ако трябва ще ги разделяме, ще ги събираме, но трябва да излезем с решение, което да удовлетворява и данъкоплатците, които ще плащат, и Брюксел“, каза Борисов по повод позицията на протестиращите, че не искат да седнат на една маса със създателите на Натура 2000.

„Вече сме влезли във връзка с малтийския комисар Вела. Говорили сме си днес той да провери цялото досие и утре, сигурно до обяд, ще разговаряме по телефона, макар че то доста е излязло от техните правомощия вече“, заяви премиерът.

„Ако дадем тон за единност и за няколко стъпки за решаване на проблема мисля, че ще успеем да намерим работещ механизъм. Иначе, ако всички кажем - аз не искам с този, другият не иска с онзи, какво ще ги събираме и за какво ще го правим това нещо? Трябва да го свършим. Или трябва да го решим или яко плащане като за много други неща“, посочи още Борисов.

Той направи проверка в бившия завод „Полимери“ в Девня.