Мислите си, че е лесно да бъдеш Илон Мъск? Помислете пак.

Като изпълнителен директор на Tesla и частната космическа компания SpaceX, основател на невротехнологичната компания Neuralink и компанията за тунели Boring Company и ключов фигура в сферата на изкуствения интелект, Musk очевидно е изключително зает. Той също е милиардер и може да играе с ултра-готини високотехнологични играчки, които изглеждат като сбъдната мечта, пише Mashable
 

Но в действителност, добрите и силни времена се редуват със спадове и проблеми, признава самият той.
 

В поредица от съобщения в Twitter създателят на Tesla разказа за "удивителния си живот", отговаряйки на въпроси на други потребители.
 

В тях той призна, че в живота му се редуват "страхотни пикове с ужасни спадове и безпощаден стрес". "Не мисля, че хората искат да знаят за последните две", допълва той.



На директен въпрос дали е биполярен, Мъск отговаря просто с "Да".


И допълва, че все пак това не е медицински удостоверено. И допълва, че "ако си си купил билет за ада, то за това не е виновен адът".



Това не е първият път, когато Мъск открито говори за проблемите, които идват с управлението на толкова много бизнес начинания.
 

По време на годишната среща на акционерите на Tesla през юни той говори за безумния си график и стъпките, които предприема, за да облекчи част от този ужасен стрес, включително да пие по-малко кафе, да спи повече и да отделя малко време за нови запознанства и срещи.