Владимир Кличко сложи край на спортната си кариера, твърди немското спортно издание "Билд". 41-годишният украинец няма да излезе срещу Антъни Джошуа в реванш за световната титла в тежка категория, който трябваше да се проведе на 11 ноември в Лас Вегас.

Отказването на Кличко отваря пътя за мач между Кубрат Пулев и настоящия шампион Антъни Джошуа. Българинът е основен претендент за титлата в тежка категория на IBF.

Джошуа спечели този пояс, както и тези на WBA и IBO, след като нокаутира Кличко в 11-ия рунд пред 90 хил. зрители на "Уембли".

Владимир Кличко е олимпийски шампион от Атланта 1996 г. Той направи своя дебют при професионалистите същата година. В кариерата си украинецът има 64 победи в 69 мача. Една от тях е срущи Кубрат Пулев. Българинът беше нокаутиран в 5-ия рунд през 2014 г., когато излезе срещу Кличко в мач за световната титла.

Като първи претендент за пояса в момента, Пулев настояваше за мач с Джошуа, но след преговори той и щабът му решиха да изчакат реванша. При липсата на такъв мач, британецът няма друга опция, освен да се изправи срещу Кубрат. В противен случай поясът ще му бъде овакантен служебно.