„Постигнах всичко в спорта, но искам още“, заяви златният медалист от Параолимпиадата в Рио де Жанейро и световен шампион от наскоро завършилото първенство в Лондон Ружди Ружди. Атлетът не само спечели титлата в коронната си дисциплина тласкане на гюле, а и го направи по най-убедителния начин - с нов световен рекорд от 12,47 метра!    
„Беше много влажно, дъждовно и това ме скова. Казах на треньора, че не се чувствам добре, но той ми вдъхна вяра - отговори, че ще се справя и аз подобрих рекорда. Вече гледам към другите състезания. Рано е да говоря за втори златен медал от Параолимпиада. Най-важното е да нямам контузии и да работя по същия начин“, пожела си шампионът.
Вчера героят от Глоджево посети изненадващо Ветово, а ръководството на общината реагира светкавично и успя да го изненада повече от приятно. Зам.-кметът Ивайло Кадишев връчи на символа на силата на волята и на духа поздравителен адрес от името на кмета Георги Георгиев. „Чрез спорта ни карате да се чувстваме горди, че сме българи, а успехите Ви допринесоха за славата и престижа както на община Ветово, така и на цяла България“, се казва в поздравлението.