Домати-гиганти, някои от които с внушително тегло от по 1,260 кг, отглеждат в градината си в Ново село пенсионерите Йордан и Иванка Бурмови. По думите на 72-годишния градинар е необходимо алените плодове да се поливат, да се окопават и кършат, а неизменни помощници в отглеждането на вкусните рекордьори са внуците му Ивелин и Йордан. 
Това са екологично чисти домати, които не са торени. Тайната е в сорта - „розов гигант“ и „розова магия“ и в добрите грижи, като преди две години доматите бяха още по-едри, разказва Йордан. 
Семената пенсионерът традиционно купува от магазинче до Кооперативния пазар. Комшиите на семейство Бурмови също са възхитени от гигантските домати, като в техните градини не растат такива. Именно те са и хората, които посъветвали Йордан да се свърже с редакцията на вестник „Утро“ и да се похвали с уникалните домати, които надхвърлят килограм. 
Пенсионерът от Ново село споделя, че от години си отглежда зеленчуци - пипер, домати, зеле, за салатка и за зимнина. Вчера следобед той и съпругата му Иванка напълнили шишета със сок от вкусните домати, като с усмивка градинарят допълва, че през зимата с малко лучец и олио става фантазия. Само да сме живи и здрави, догодина пак ще се трудим, заканва се Йордан.