Старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов заяви пред „Утро“, че резултатът от мача срещу „Черно море“ не го удовлетворява, но пък отбеляза, че футболистите му заслужават сериозна похвала. Той ги нарече „истински мъже“.
Русенският отбор отстъпи в морската столица с 0:1 след две невероятни възможности за гол и нелепо попадение във вратата на Станислав Антонов, дошло след изстрел от нищожен ъгъл и рикоширала от Тейнур Марем топка. 
„Ако Бранимир Костадинов бе извел отбора ни напред и ако после Юлиан Ненов не бе направил непростим пропуск, мачът щеше да се развие по друг начин. Тези пропуски обаче са част от футбола. Ние знаем кои са силните ни страни и твърдя, че организирахме няколко перфектни контраатаки. Знаехме също, че трябва да стъпим твърдо срещу агресивен и силов отбор като „Черно море“ и го направихме. Сами вдигнахме летвата с представянето си пред отминалото първенство и съперниците ни вече вземат марки. Аз ви казах преди мача, че възможностите на почти всички отбори от Първа лига са почти изравнени. Казах ви още, че тимът на „Берое“, който уж ни надиграл в Русе преди седмица, ще изпита затруднения у дома срещу „Пирин“. Така и стана. Никой в групата вече не може да си позволи да подцени нито един друг отбор“, посочи Великов.
Той добави, че има и сериозни забележки към съдийството.
„Дунав“ не заслужаваше да загуби. Равенството би било справедлив и обективен резултат. Бранимир Костадинов само трябваше да „прибере“ топката и вратарят на „Черно море“ щеше да я извади от мрежата. За положението пред Юлиан Ненов просто нямам думи - може би в случая става дума за липсата на още малко класа. Тези моменти бяха ключови, защото знам от опит - когато „Черно море“ получи гол, отборът на Георги Иванов-Гонзо буквално се парализира и не намира сили за отговор. Момчетата на Веско Великов се стараха, хвърлиха се мъжки и заслужават само добри думи. С такова себераздаване отборът само ще върви напред“, каза пред „Утро“ председателят на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс.
Той изгледа мача от трибуните на стадион „Тича“.