Розовият кемпер на фондацията на Нана Гладуиш „Една от 8“ пристига в понеделник в Русе в подкрепа на жените с рак на гърдата. Той ще бъде паркиран пред Комплексния онкологичен център в 12 часа и срещата с пациенти и граждани ще продължи до 14.30 ч. В нея ще се включи и управителят на Онкоцентъра д-р Камен Кожухаров.
В 15 ч Розовият кемпер на „Една от 8“ ще бъде на площад „Елиас Канети“. Екипът му е готов да предостави на заинтересованите информационни и психологически консултации, съвети за хранене по време на лечение, арт терапии. Освен това кулинарен блогър ще готви в кухнята на кемпера, професионален гримьор ще дава съвети, жени с рак на гърдата ще могат да получат аксесоари.
Кемперът е мобилният клуб на фондацията на тв водещата Нана Гладуиш „Една от 8“. той беше представен официално на 21 юли като част от проекта „Сърдечни приятелки“. В следващите 6 месеца розовият кемпер и екипът му ще обиколят над 25 града и главни онкологични болници, за да подкрепят жените с рак на гърдата. Една от които е и Нана, която отново се бори за живота си с коварната болест.