За седми път ще проведем вече традиционния танцов конкурс-надиграване, който е известен в цялата страна с името си - „Да се хванем на хорото на Текето под небето“, каза за „Утро“ кметът на село Николово Марийка Генова. Надиграването ще започне в 18 ч на 5 август, като мястото за неговото провеждане е също добре известно: сцената в лесопарка Липник до аязмото. Тази година очакваме да се включат и самодейци от румънската община Извоареле, с която поддържаме добри отношения, каза още Генова. 
Всъщност, Денят на отдиха започва в петък вечер - на 4 август, когато от 19 до 22 ч на сцената в лесопарка ще свири народен оркестър. В събота след конкурсното надиграване започва друго познато и любимо събитие - веселбата „Хоротека под звездите“, която се предвижда да продължи час след полунощ. На следващия ден, в неделя, преди обед ще си дадат среща малки и млади борци - деца, момчета и кадети ще се включат в турнира по народна борба „Николово 2017. Началото е в 10 ч, а записването ще бъде на място от 9 часа, уточниха организаторите. 
В неделя от 15 ч на аязмото ще бъде отслужен водосвет, а след това започва голямо народно веселие, за което като главни действащи лица са поканени фолкпевицата Валя и оркестър „Русенски ритми“. 
Празникът се организира от кметството в Николово, местното читалище „Пробуда“ и община Русе. Те са се погрижили на всеки час в събота и неделя да има автобуси от Русе до Текето и обратно, ще бъде осигурен и безплатен паркинг за автомобили.