Футболистите на „Дунав“ отпътуваха вчера за Варна. Следобед момчетата на старши треньора Веселин Великов направиха тренировка в морската столица. Днес от 18.15 часа те ще излязат на стадион „Тича“ срещу „Черно море“. Двубоят ще е първи от програмата за третия кръг в Първа лига. След първите две срещи черноморци са еднолични водачи с пълен актив от 6 точки. Дунавци делят второ-трето място с 4.
„Мачът се очертава като много тежък. Домакините направиха много сериозна селекция с привличането на доказано силни футболисти. Да, ние не се представихме по най-добрия начин срещу „Берое“, но пък момчетата умеят да се мобилизират и да играят по-силно като гости. Как очаквам да завърши мачът? Надявам се на добър изход. Ако знаех точния резултат, нямаше да се занимавам с треньорска работа. Щях да обикалям букмейкърските пунктове и да си въртя синджирчето по цял ден“, пошегува се пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов.
Добрата новина е, че в „Дунав“ няма болни или контузени футболисти. На линия вече е и украинецът Олексий Ларин.
Любопитен ще бъде изборът на Великов за титулярен десен бек. Дотук той залагаше твърдо на Марио Петков, който обаче бе повече от нестабилен в мача срещу „Берое“ и закономерно бе сменен. Заради колебанията в играта си, Марио най-вероятно ще остане на резервната скамейка. Може би десния фланг ще бъде поверен на Михаил Милчев. Така Петър Патев и Тейнур Марем ще са двойка централни защитници. 
Другата въпросителна е кой пък ще излезе в атака до Будинов и Карагарен. Може би това ще е Бранимир Костадинов, а не започналият също като титуляр срещу „Берое“ Юлиан Ненов.