Равенството от 1:1 срещу „Берое“ /Стара Загора/ е справедлив резултат, заяви пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов.
„При 0:0 имахме две много добри ситуации за гол, открили се пред Бирсент Карагарен и Юлиан Ненов. Както можехме да поведем с 2:0, така и можехме да загубим мача. На почивката направихме някои корекции и мисля, че през второто полувреме се представихме доста по-добре“, каза Великов.
Попитан дали е изненадан, че „Берое“ изглеждаше по твърде различен начин в сравнение с мача си преди малко повече от седмица срещу „Верея“ /0:0/, той отговори: „Съперникът ни нямаше какво да губи. Два мача - две точки. Ние сме с 4. Аз твърдя, че на „Берое“ няма да му е леко в идния кръг срещу „Пирин“. На никой отбор всъщност няма да му е леко. Казах го и преди началото на първенството. Всяка точка ще е ценна“.
Старши треньорът добави, че всички футболисти са здрави след мача със старозагорския отбор и че отборът вече се готви за гостуването на „Черно море“.
„Чака ни пореден труден мач, но така ще е във всеки кръг. Лесни съперници няма, тъй като силата на повечето тимове са изравнени. Да, „Черно море“ е лидер, но нашият отбор е доказвал неведнъж, че може да се мобилизира в мачове срещу такива съперници“, завърши Великов.    
Класиране
1 „Черно море“     6
2 „ДУНАВ“         4
3 „Локо“ /Пд/         4
4 „Лудогорец“         3
5 „Ботев“         3
6 „Пирин“         3
7 „Септември“      3
8 „Берое“         2
9 „Левски“         1
10 „Славия“         1
11 „Витоша“         1
12 „Етър“        1
13 ЦСКА         1
14 „Верея“          1

 

Как играха нашите

Станислав Антонов - нямаше шанс при изстрела на Нагруц. После се справи с няколко сериозни опасности. Като цяло свърши отлична работа.
Марио Петков - получи шанс в пореден мач да е титулярен десен бек. Игра колебливо и не се справи с Педро Еуженио. Донякъде може да бъде извинен, че хората, които трябваше да му помагат в тази зона - първо Юлиан Ненов, а после Бирсент Карагарен, не го правеха по най-добрия начин. Бе сменен, а отборът винаги губи, когато рокадата е защитник за защитник. 
Михаил Милчев - започна в центъра до Тейнур Марем, а после зае позицията на десен защитник. Определено бе по-сигурен и стабилен от Марио Петков, въпреки че силата му не е като бранител на фланга.
Христофор Хубчев - много добър мач за левия бек! Той е един от най-постоянните футболисти в мачовете от новия сезон. Даде много в защита, показа завидна активност и в офанзивен план, центрира няколко добри топки.
Тейнур Марем - стара се, без да блести. В някои моменти синхронът му с другите хора в отбрана куцаше.
Диян Димов - съдията Драгомир Драганов, за когото написахме по-рано добри думи, му показа сравнително рано твърде пресилен жълт картон и така го принуди да бъде много предпазлив в единоборствата. Отново бе неуморният черноработник. 
Юлиан Ненов - Веско Великов му гласува доверие да започне като титуляр. Излезе на терена с голямо желание, но след като направи сериозен пропуск пред вратата на „Берое“, тонусът му спадна и логично бе заменен. Явно треньорът продължава да му вярва и се опитва да му върне самочувствието от началото на миналия сезон. Остава това доверие да се отплати. 
Самир Аясс - за първи път от много време записа пълен мач. Опита се да бъде основен конструктор, но „Дунав“, поне през първото полувреме, често губеше борбата за първа топка, а халфът не е човек за тежки единоборства. Даде всичко до последния сигнал, не спря да тича, отправи и красив удар от воле, асистира за ножичния шут на Карагарен.
Мирослав Будинов - отново свърши неблагодарна „миньорска“ работа. Виданов обаче буквално се качи на главата и гърба му с чести фаулове. Другите защитници също не спряха да го събарят в гръб, но съдията Драганов се ограничи само с дружески забележки. Миро бе на точното място при изравнителния гол, по-рано можеше да засече по-добре хубаво центрирана от Хубчев топка. 
Васил Шопов - беройци го държаха под око и действаха прекалено близо до него, а той има нужда поне от малко пространство, за да разгърне потенциала си като майстор на последния пас и стрелец от втора позиция. В понеделник вечерта не успя да разкрие силните си качества. 
Бирсент Карагарен - бе замесен при изравнителния гол, когато засече топката с красива ножица. На моменти се увличаше в прекалена солова работа и се хабеше физически в разточителни рейдове. Въпреки че поотпадна накрая, не спря да търси пробиви по десния фланг.
Смените
Бранимир Костадинов - направи нелошо включване и определено бе по-остър от Юлиан Ненов. Така и обаче не се озова на ударна позиция.
Димитър Георгиев - в това момче има потенциал. Внесе повече физическа мощ, пребори се за няколко ключови топки, пробва извеждащи пасове.
Петър Патев - каквото и да кажем за него, ще е малко. Връхлетя на терена с душа и сърце. Петър гори във всеки момент от играта. Биткаджия!