Към момента състоянието на Иво Никодимов е стабилно, няма опасност за живота му. Това каза на брифинг главният секретар на МВР Младен Маринов по повод нападението над журналиста от БНТ Иво Никодимов, предаде „Фокус".

„Огледът на мястото започна и ще продължи дълго, тъй като все още уточняваме точното място, на което е станал инцидентът", обясни той.

„Г-н Никодимов не може да ни помогне в момента с локализация на мястото. Разговорът с него беше много кратък, защото е в състояние, в което трябва да му се окаже медицинска помощ", посочи Младен Маринов.

„Отцепили сме по-голям периметър и търсим всякакви следи и улики от извършителите", поясни главният секретар и допълни, че информацията за инцидента засега е само от пострадалия и няма данни да е имало очевидци.

„Търсим камери в района, ангажиран е целият ресурс на СДВР. Целта ни е да запазим района, докато пострадалият ни съдейства, за да локализираме самото място", коментира Младен Маринов.

„Нямаме данни пострадалият да е получавал предварителни заплахи. Той не свързва нападението и с дейността, която извършва, не е разследващ журналист", посочи той.

„Всичко сочи, че агресията е непредизвикана. Нямаме данни да е с цел грабеж, работим по основната версия - хулигански подбуди и необоснована агресия. Жертвата не е предизвикала тази агресия, за това работим по основната версия-хулиганство", заяви главният секретар.

„Започна изграждане на профил на евентуалните извършители и работа по тази линия", поясни Младен Маринов и уточни, че пострадалият е напуснал мястото на инцидента, отишъл е сам до телевизията и е подал сигнала, а нападението е било изненадващо.