Стар познайник на полицията, който от пролетта се е специализирал в разбиването на кафе автомати, отново е арестуван и този път поема към затвора.
В събота в 4 часа призори в Първо РПУ е получен сигнал за разбита машина за кафе пред магазин в „Дружба 1“. Униформени с патрулка извършили обход в квартала и забелязали двама съмнителни мъже. Единият бил с раница на гърба и се движил бавно като костенурка измежду блоковете. 
След задържането на дуото било установено, че мъжът с раницата, 33-годишният В.Х., е главното действащо лице в разбиването на кафе автоматите. В раницата му били открити много монети, щанга кози крак, инструменти и газов пистолет. От джобовете му излезли още монети на обща стойност 350 лева. Приятелят му на същата възраст му служел за охрана. 
При разпитите в Първо РПУ се разбрало, че на 14 юли В.Х. е задигнал велосипед от вход в блок на ул.“Борисова“, но собственикът не подавал жалба за кражбата.
В.Х. бе арестуван за разбиване на кафе автомати през юни, но след условна присъда е освободен. Сега обаче го чака ефективна присъда.
Задържан е и крадец на таблет от магазин. На 30 юни продавачка в магазин на ул.“Розова долина“ се оплакала в Първо РПУ, че около 11 часа таблетът й изчезнал от работния плот. След издирване в кражбата е уличен 30-годишният В.Р., който има редица присъди зад гърба си за кражби. Работата с него продължава за изясняване и на евентуални други подвизи на престъпното поприще.