Вратарят на „Дунав“ Мартин Луков запозна зрителите на „Диема Спорт“ с интересен анализ за отбора и някои негови футболисти. Луков се възстановява след тежка травма и операция на коляното. Очакванията са, че ще се върне на терена с леки тренировки в началото на есента. 
Според него успехът на „Дунав“ през отминалия сезон в Първа лига се дължат на изключително сплотения колектив.
„В началото може би имахме малко шанс, защото играхме с отбори, които се комплектоваха в движение. Ние пък се познавахме много добре още от шампионата във „В“ група, а и запазихме ядрото си. Постепенно натрупахме самочувствие и си повярвахме“, каза Луков.
Той направи персонални минипортрети и на някои от своите съотборниции. Съвсем естествено започна с юношата на клуба и капитан на „Дунав“ Диян Димов.
„Всички го знаят като Виера, тъй като от малък е почитател на „Арсенал“. Когато някой каже „Дидо“, се питам понякога за кого става въпрос. Виж, „Виера“ няма как да се сбърка. Познава обстановката в клуба от дете. Черноработник е, много важен човек за нашия отбор. Доказателството е, че е с най-много минути в отминалото първенство на Първа лига. Виерата е огромна част от сърцето и душата на тима“, смята Луков за капитана Димов.
Според вратаря „Дунав“ не може да мине и без Мирослав Будинов.
„Радвам се, че го убедиха да остане в Русе. Това е футболист, който върши изключително много работа във всички фази на играта. Умее да пази топката с гръб към вратата, а най-силното му качество е отличната игра с глава“, определя Мартин ролята на тарана.
Луков казва още, че се радва за силното представяне на колегата си на вратата Станислав Антонов. 
Обяснението му за по-слабите мачове в края на сезона при завръщането на отбора в Русе бе в по-голямото напрежение.
„Бяхме свикнали с терена в Разград, където имахме подкрепата на много наши привърженици. Очаканията на феновете у дома се повишиха - пълен стадион, всички искаха да бием. Може би отборът попрегоря заради желанието си да побеждава и да зарадва домашната публика. Да не забравяме обаче, че последните ни мачове бяха само срещу силни тимове - „Лудогорец“, „Левски“, ЦСКА“, посочи Луков. 
А какво мисли за старши треньора Веселин Великов? Според вратаря той на първо място е „откривател“.
„Трансферната политика в „Дунав“ е да се разчита на български футболисти. Мисля, че е правилна. Веско Великов следи играчи от Първа, Втора и Трета лига. Знае си работата и съм сигурен, че след края за сезона ще се говори за новите ни попълнения“, заяви Луков.