Тънкости в производството на хляб и хлебни изделия ще покажат майстори от община Сливо поле, а напътствия в приготвянето на апетитните сладки и солени вкуснотии ще им дава именият майстор готвач Иван Звездев. Естествено самият той щезапретне ръкави и ще се включи в месенето, точенето и печенето на закуските и десертите. Това ще се случи в празника на хляба на 16 август в читалището на село Ряхово.
Кулинарната изложба всъщност е само част от разнообразната и наситена със събития 7-дневна панаирна програма за празниците на община Сливо поле. 
Тя ще започне на 14 август от 10 часа с шах турнир в заседателната сграда на общината. 
Следващият ден пък е посветен на най-малките, като са предвидени рисунка на асфалт, игри с аниматори, дискотека с водещ и конкурси, като детските прояви ще се провеждат на паркинга на търговския комплекс и в парка на градчето от 9 и 10 часа. 
На 17 август от 17.30 часа ще бъдат положени венци пред паметната плоча на загиналите във войните, ще бъде издигнато знамето на общината и ще има тържествена сесия на общинския съвет, а вечерта ще продължи с празнична младежка дискотека на площада с участието на Играта. 
В петък за доброто настроение на жителите на Сливо поле ще се погрижат оркестър „Плам“, обичаните народни певци Росица Пейчева и Цецо Банев, фолклорен танцов театър „Найден Киров“, а водещ ще е любимецът на поколения българи Димитър Туджароив-Шкумбата.
Празничният концерт ще започне в 19.30 часа на панаирната площадка, като ще има също нестинарско и звездно шоу. Събота и неделя ще се проведе традиционният панаир, а на градския стадион ще се играе футболен мач и ще има народни борби.