Предизвикателството, което русенецът Даниел Иванов отправи с благотворителна цел - да пробяга общо 700 км в продължение на 100 последователни дни, вече е на финалната права. Днес е последният ден, с което ще бъде поставен край на ежедневните обиколки от по седем километра с цел да се наберат средства за обновяване на спортната база на Математическата гимназия. Маратонът с кауза ще приключи с общоградско събитие тази вечер от 19:30 часа в Южния парк в София. В него ще се включат хора, които подкрепят кампанията, а за тези, които не са активни спортисти, е организиран пикник. Наред с това при дарение над 20 лева всеки ще получи специална тениска. 
Кампанията върви по план, като на платформата в интернет страницата www.justgiving.com/crowdfunding/OutrunTheFund, където се правеше залог със сума по избор, целта беше 5000 британски лири. Към момента има над 4000 лири, а в дарителската сметка на училищното настоятелство на Математическата има над 1500 лева, сподели Даниел, който е възпитаник на гимназията. 
Освен това преди около седмица училищното настоятелство реши да подкрепи кампанията с 5000 лева. Така вече има събрани около 16 000 лева, като целта е да се достигнат 20 000, с които да се купят нови фитнес уреди за училището. 
Не беше лесно. Постоянството беше най-голямото предизвикателство - да намираш време, за да бягаш по седем километра всеки ден било то на море, на планина, по селата... Двете събития, които органзирахме в Русе с масовото бягане в подкрепа на кампанията, както и това в София, изискваха сериозна организация и време. Но привлякохме голяма маса от хора и посяхме семенцето на доброволчеството и дарителските кампании, за да може стойностите цели да постигат успех. Показахме, че не е нужно да си кой знае какъв, за да организираш нещо и да постигнеш успех. Такава е равносметката на Даниел в края на маратона с кауза, след който му остават многобройни приятни спомени, нови познанства и интересни случки. 
Сред тях е и близката му среща с диви прасета само преди седмици в Странджа, където младежът е пробягал ежедневните седем километра, но след като чул шума, веднага обърнал в другата посока. Наскоро пък на морето покрай река Велека видял видра.  
Платформата за залози в интернет ще бъде затворена, като събраните средства ще бъдат прехвърлени към дарителската сметка на училищното настоятелство към МГ „Баба Тонка“. Банковата сметка ще бъде активна още известно време, като желаещите да подкрепят благотворителната инициатива могат да дарят средства по нея:
IBAN: BG03STSA93000006357513
BIC: STSABGSF
Основание: „ДАНИ“ (насочва средствата към фонда за кампанията)