Пиян неправоспособен младеж e предизвикал верижна катастрофа с четири коли на кръстовището срещу бившата фирма „Авко“ на бул.“Липник“ в 17.30 часа в сряда. За късмет при ударите няма пострадали хора.
27-годишният Зюлкяр М. натиснал педала на газта на БМВ 520 в посока КАТ и в последния момент видял, че светофарът свети червено. Шофьорът натиснал спирачка, но не успял да спре и се забил в багажника на „Ситроен“, който блъснал стоящия пред него „Опел Зафира“, той подбрал БМВ, което пък деформирало „Тойота Корола“.
На място е пристигнал екип на КАТ и измерил в издишания въздух на Зюлкяр 2.16 промила. Изяснено е, че той никога не е имал книжка. Случаят е предаден на разследващ полицай, който предал Зюлкяр на съд.
Малко след полунощ на 13 юли екип на Пътна полиция към РПУ-Сливо поле опитал да спре излизащ с висока скорост от града „Фиат Дукато“, но бусът профучал покрай вдигнатата стоп палка и продължил към Голямо Враново. Патрулката тръгнала след него с виеща сирена и успяла да принуди шофьора да спре на 2 км от Сливо поле. Оказало се, че шофиращият Н.Г. е с 1.82 промила алкохол и затова се опитал да избяга. Сега 36-годишният мъж се готви за явяване в съда.
Четири часа по-късно и ветовски полицаи се натъкнали на друг пиян шофьор, който бил засечен да управлява мерцедес в района на бензиностанцията на влизане във Ветово. След като бил спрян за проверка, униформените усетили силни алкохолни пари и го изпробвали с дрегер, който показал 2.11 промила. На 26-годишния М.Д. е съставен акт, а случаят е пратен в Районна прокуратура.