Шест години затвор и 10 000 лева глоба е наказанието на Димитър Пенчев, който на 24 януари бе заловен докато продава дрога на младежи в Разград, макар че е от Русе. В зрелищната акция срещу русенеца участваха антимафиоти от Разград и Русе. 
Още щом видял цивилните полицаи, Пенчев хвърлил на земята пакетче и се опитал да избяга, но не му се удало. Веществото пък реагирало на амфетамин, а количеството му било 50 грама. 
Тогава от полицията съобщиха, че при претърсване на две жилища, използвани от мъжа, са открити 280 грама хероин, 20 грама марихуана, 125 таблетки метаамфетамин, два пакета с бял прах, електронна везна, два телефона и три лаптопа. 
След експертизите е станало ясно, че Димитър е притежавал 386 грама хероин, 11,5 грама марихуана, 29,8 грама метаамфетамин и 125 хапчета метаамфетамин. Още след ареста му бяха повдигнати обвинения за притежание на наркотици в големи размери, към което обаче е добавено още едно - в едно от жилищата му е открит 3.9 кг тротил, заради което той беше съден и за притежаване на взривно вещество без разрешение. 
Подсъдимият се призна за виновен и сключи облекчаващо наказанието му споразумение с прокуратурата, което вчера съдът одобри. Видимо спокоен, мъжът с висше образование отговори на въпроса на съдията, че добре разбира последиците от споразумението, което се готвеше да подпише. Той дори се извини, че се явява в съда по къси панталони, в разрез с дрескода за влизане в Съдебната палата, а оправданието му беше, че в ареста не е имал възможност да облече по-прилични дрехи. 
Срещата с Темида съвсем не е първа за Пенчев. Той вече е бил зад решетките и без да трепне изслуша коментара на съдията, че е млад и съсипва живота си с престъпленията, които извършва, и че трябва сериозно да преосмисли поведението си. На критиките отвърна с мълчание. Присъдата му беше приведена в изпълнение веднага.