Година и половина ще прекара в затвора Мартин Максимов от Смирненски, който свил колесния трактор на съселянина си Илияз Ю. и си направил разходка из селото с него. Взел си и компания - приятеля си Мартин Добрев. 
При първото заседание по делото Максимов не се яви, като адвокатът му обясни, че иска условна присъда, а не ефективна, но после явно е размислил и затова сключи споразумение с прокуратурата, което съдът одобри.
Заради стореното на 11 август 2015 г. на Максимов са повдигнати няколко обвинения. Едното е за самата кражба, а останалите - за начина му на шофиране. Съдът му потърси отговорност, че е бил пиян - с цели 2,58 алкохол в кръвта, освен това возел другия Мартин „по небезопасен начин“ - при отворена врата на трактора. Сред обвиненията бяха и че е изгубил контрол над машината и се блъснал в бетонна стена, както и че направил завой с прекалено широк радиус, шофирал без книжка и всичко това станало причина Добрев да си счупи крака.
Мартин Максимов ще изтърпи присъдата си при по-лекия общ режим. Въпреки нежеланието му, престоят зад решетките нямаше как да му се размине, защото не за пръв път се среща с Темида.