В понеделник „Дунав“ ще играе дебютния си мач от първенството на Първа лига. „Утро“ разговаря вчера със старши треньора на русенския отбор Веселин Великов.
- Веско, с какво стартът на този шампионат ще е по-различен от предишния?
- През миналата година никой не ни слагаше в сметките и разни специалисти говореха на едро как ще сме един от отборите, които ще се борят да не изпаднат. Момчетата ги опровергаха напълно и заслужиха това четвърто място в крайното класиране. Сега ще е доста по-трудно, защото всички ще се съобразяват с нас. Нека да не почваме с велики приказки и заявки за големи цели. Най-важното е да се утвърдим в състава на Първа лига. Влизаме в първенството, както го направихме през миналата година - без много шум.  
- Как ще коментираш факта, че мачът ще бъде ръководен от Николай Йорданов?
- Ситуацията е абсурдна. Не е нормално софийски рефер да свири мач на столичен отбор. Все едно двубой между „Ботев“ /Пловдив/ и „Левски“ да бъде даден на пловдивски арбитър. Е, кога ще има такъв наряд? Никога! Ако нашите футболисти се раздадат на 100 процента, ще си тръгнем с добър резултат от София, дори и мачът да бъде свирен от Чандъров /Румен Чандъров, президент на „Септември“ -б.а./.  
- През миналата година „Дунав“ бе отборът, който си изпати най-здраво от съдиите.
- Мога да преброя поне 10 мача, в които бяхме ощетени. Надявам се и искам да вярвам, че тези грешки в наша вреда не са били умишлени.
- Какво е състоянието на момчетата?
- Всички са здрави. Олексий Ларин тренира пълноценно от едва 5 дни, така че със сигурност няма да пътува за София. Иначе групата е ясна. 
- Какво предвижда програмата до мача?
- Ще тръгнем за София утре /днес/. Планираме подготовка в комплекса „Царско село“.  
- „Септември“ изглежда доста солиден тим с новите си много попълнения почти колкото един тим.
- Ако гледаме имената на футболистите, съперникът ни не е лош отбор. И въобще не бива да бъде подценяван. Аз съм сигурен в едно - ако съдиите са на мястото си и ако дадем играта, на каквато сме способни, стартът ни в първенството ще е успешен. Дано да имаме и малко късмет, защото във всеки първи мач по принцип винаги има едно напрежение.