Прокуратурата продължава проверката по сигнала на ДАНС за злоупотреби с пари, дадени на НДК за европредседателството. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, като опроверга публикации в интернет от вчера, че днес на бившия директор на НДК Мирослав Боршош ще бъде повдигнато обвинение.

Арнаудова припомни, че проверката в НДК, впоследствие прераснала в разследване, започнала още от февруари месец по сигнал на ДАНС. Към момента разследващите проверяват част от договорите, свързани с европредседателството и се очаква да бъдат предоставени още редица документи.

Ресорната парламентарна комисия, която също се занимава с казуса, до момента не е искала данни от прокуратурата, коментира Арнаудова и допълни, че за да бъдат предоставени документи на депутатите трябва да има разрешение от наблюдаващия прокурор и главния прокурор.

Колкото до двамата депутати от "Воля" - Пламен Христов и Кристина Таскова, с подобни обвинения като на лидера на партията Веселин Марешки, Румяна Арнаудова коментира, че те са били негови помагачи в случаите, когато били изнудвани собственици на аптеки да купуват лекарства по определен начин. Ако не го направели, то до тях веднага бивала отваряна аптека от веригата, която работела на цени с 10% по-ниски от доставните.