Делото за лихварство срещу Драгомир Ковачев, сина му Диян Ковачев и Нурай Рюстемов продължава през есента с разпити на още свидетели и на вещите лица. Това реши съдът след двудневни заседания.
Дошлите вчера в залата свидетели разказаха пред съда историите си. Пак прозвучаха най-честите оплаквания - за сключен договор за покупко-продажба на жилище срещу пари назаем с обещание имотът бъде прехвърлен обратно след връщането на сумите, което обаче, според разпитаните, не се случвало. Хората се оплакваха, че са изгубили имотите си, които били продавани без тяхно знание. 
Беше разказан и друг случай, при който Мехмед С. купил жилище и след година се оказало, че върху него има ипотека от 15 000 лева, а освен това е станал собственик на една трета от него, защото първоначалният продавач имал двама братя, които също притежавали дял.
Тази история също като останалите е заплетена и показателно. Мехмед купил жилището от Йовчо, който пък го придобил от Петър. Платил уговорената цена - малко под 40 000 лева. Още при сделката лъснало, че върху имота има задължение от 900 лева, но Йовчо и брокерката Илиана го платили на частния съдебен изпълнител от полученото капаро. Тогава Мехмед за пръв път чул за съществуването на Драгомир Ковачев, на когото брокерката се обадила да каже за нововъзникналата ситуация.
Човекът се успокоил, защото сметнал, че вече няма тежести върху дома му, докато след година се оказало, че апартаментът му отива на публична продан заради ипотека от 15 000 лева. За да го спаси, Мехмед погасил дълга на Петър, платил и на братята му, за да придобие напълно дома си. Подал жалба в прокуратурата и наел адвокат да защити правата си. По думите му ипотеката е вписана в нотариалния акт на Йовчо, но не и в неговия. Като тръгнал по следите на аферата, открил, че Йовчо е регистриран на адреса на Драгомир Ковачев, за когото пък му било обяснено още при първото явяване при ЧСИ, че е шеф на Йовчо и всъщност той е му е дал парите да купи апартамента. 
Мехмед отишъл в заведението на Ковачев да си поиска надплатените пари, на Ковачев казал, че той също не бил наясно с истинската ситуация и също бил измамен. Споменал му, че брокерката е взела 6000 лева и да си търси парите от нея. 
По-късно при случайна среща между двамата възникнала свада, но Мехмед предпочел да си тръгне, за да няма неприятности. По думите му обаче това не помогнало, защото в следващите дни Драгомир и сина му пуснали жалби против него и той трябвало да ходи в полицията и да пише обяснения. 
Според защитата на подсъдимите разпитът на този свидетел няма връзка с обвинението срещу тях за лихварство. Въпреки това съдът записа показанията му и делото продължи с разпита на останалите пострадали.