Съдия №5 според последната ранглиста на БФС от юни Николай Йорданов ще ръководи дебютния мач на „Дунав“ срещу „Септември“ на 17 юли в София. Помощници на един от шестимата международни рефери у нас ще са Дениз Соколов и Димитър Стоилов. Арбитри зад вратите ще бъдат Петър Доровски и Неделчо Гаджалов. Нарядът за четвъртия съдия е даден на Неделчо Гаджалов. 
Когато стане дума за Николай Йорданов, българските медии го квалифицират обикновено като „скандален съдия“, който обича да подпира силните на деня. Преди години той бе замесен в история, според която играл в квартала футбол на малки врати с екип на „Левски“. Йорданов отрече. 
През 2013 година пък БФС спря правата му след мача „Литекс“-“Левски“ /1:2/. Тогава съдийската комисия се позова на ниската му оценка, дадена му от длъжностните лица. По-рано, през 2009-а, обаче бе определен за рефер номер 1 в България.
През миналия сезон 42-годишният Йорданов записа мач №200 като арбитър в елитната ни дивизия. Номер 1 по този показател с 254 двубоя е само Антон Генов.
И една друга „малка“ новинка покрай нарядите за първия кръг. Страничният рефер Веселин Мишев, който направи куп глупости на мача „ЦСКА-“Лудогорец“, когато проспа гол от засада, се връща в играта. Тогава комисията му обеща дълго наказание, но ето че Мишев се поправил и ще размахва флага на мача „Етър“-“Локомотив“ /Пд/.
С назначения за кръга са и грешници от миналия сезон - Волен Чинков и Валентин Железов.