Взети назаем 11 000 лева разорили получателя, който изплатил на кредитора си 25 000 лева, но въпреки това загубил семейния си апартамент. Това стана ясно от показанията на свидетел по делото за лихварство срещу баща и син Ковачеви - Драгомир и Диян и срещу седналия с тях на подсъдимата скамейка с подобно обвинение Нурай Рюстемов. Според прокуратурата от април 2006-а до януари 2012 година тримата са ощетили 29 души чрез незаконно раздаване на заеми срещу прехвърляне на жилища.   Различни процесуални пречки досега спъваха реалния ход на делото, но вчера най-сетне първият свидетел застана пред съда. Той разказа, че се е нуждаел от пари, но тъй като вече е имал друг заем, не е можел да изтегли нов от банка, въпреки че работел като банков охранител. За това допринесъл и ниският му осигурителен доход. 
Видял обява за даване на кредити и звъннал на публикувания телефонен номер. Така се свързал с Драгомир Ковачев. За да получи парите, свидетелят Костадинов и жена му подписали договор за продажба на семейния си апартамент на Ковачев за 11 000 лева, като уговорката била да върнат заема за 6 месеца и да си получат обратно дома. 
Погасяването на дълга започнало на части, въпреки че уговорката била това да стане наведнъж. Лихва не била уговорена, но охранителят си мислел, че ще е към 10-20%, затова не му се сторило странно, че след като платил 11-те хиляди, исканията на нови суми продължили. 
Един ден ми се обади Драгомир Ковачев и заяви, че дължи на Нурай Рюстемов 60 000 лева, от които върнал 20 000, а другите 40 000 обезпечил с апартамента, заяви свидетелят.
За да си върне жилището, Костадинов платил общо 25 000 лева, но в крайна сметка то било продадено. Това довело до опустошителни последици. Като начало семейството се разпаднало и жената отишла да работи в Италия. Охранителят и до днес няма собствен дом и живее в изоставена постройка, а синът му е на квартира и плаща кредит от 10 000 лева, които изтеглил, за да помогне на баща си да си върне апартамента. 
Самите подсъдими обявиха, че ще дават обяснения след като бъдат разпитани свидетелите и вещите лица. 
Делото продължава и днес.