4-годишно момиченце от пловдивското село Граф Игнатиево се нуждае от спешна операция на гръбнака заради прогресираща скулиоза.

За интервенцията, която ще позволи на малката Габи да живее нормално, са нужни 46 хиляди долара, които са непосилни за семейството й, разказва кореспондентът на БГНЕС.

Това не е първият удар, който нанася съдбата по рожбите на семейство Марински. Преди 18 години първородният им син се ражда с тежки увреждания и е на белия свят с мама и тате едва 2 години и 4 месеца. Въпреки загубата, младото семейство се решава да опита отново и през 2002-ра година се ражда жива и здрава Елисавета, но на 7-годишна възраст установяват, че има силно изкривяване на гръбнака - скулиоза. След ходене по мъките по болници изкарват истински късмет с практикуващи американски лекари в България, които оперират детето безплатно и сега Ели живее, учи и се радва пълноценно на живота.

Ударите обаче не спират до тук - другото им дете 4-годишната Габи наскоро също е диагностицирана със скулиоза, която обаче прогресира бързо. В момента тя е с 42 градуса изкривяване. Лекарите в България им препоръчват корсет и да изчакат детето да навърши 7 години, но това ще бъде пагубно за детето, тъй като изкривяването расте и притиска жизненоважни органи и ще бъде спрян растежът й.

Намират лекарска помощ в американска клиника в Турция, където могат да помогнат на Габи да расте нормално - ще й имплантират магнитни импланти, които ще помогнат за растежа и изправянето на гръбначния стълб до навършване на нужните години за извършването на втора операция, която ще стопира нацяло изкривяването.

4-годишната Габриела има възможността да живее и да се развива нормално и проблемът да бъде отстранен, но за операцията са нужни 46 хиляди долара, които са непосилни за родителите. Семейство Марински споделиха, че много майки и бащи от селото са съпричастни към съдбата им и активно помагат с дарителската кампания, като организират различни инициативи. Една от тях ще се състои 22-ри юли от 19 часа в читалището в село Граф Игнатиево, където ще се проведе благотворителен концерт в помощ на Габи. Всеки, който желае да помогне на едно дете да не бъде различно от другите и да спаси живота и може да дари средства на Банкова сметка:

УниКредит Булбанк IBAN: BG85UNCR70001523001651 BIC код: UNCRBGSF Габриела Тодорова Маринска титуляр: Тодор Николов Марински.