Дребна сума и лотарийни билети са задигнати от метална каса в пощата в Стърмен. Атаката е извършена в неделя през нощта, като касоразбивачите са мислели, че в сейфа има пари за пенсии, но останали с празни ръце.
В понеделник в 7 часа сутринта чистачката в кметството, което дели една сграда с пощенския клон, установила, че бравата на входната врата е разбита. Жената се огледала и видяла, че същата съдба е сполетяла металната решетка и вратата на пощата, а касата зеела отворена. Жената подала сигнал в РПУ-Бяла, откъдето пристигнала оперативна група, както и експерти от „Български пощи“.
Сред нападателите вероятно е имало истински касоразбивач, тъй като вратата на сейфа е отворена без нанасяне на удари, а от вътре са взети около 50 лева и лотарийни билети на стойност за над 1500 лева. Според стандартната в такива случаи процедура номерата им са анулирани и крадците няма да могат да се възползват от печалбите.
Сградата не е защитена със СОТ и затова е станала лесна плячка за апашите, които със сигурност са от други населени места, казаха вчера източници на „Утро“.
Всъщност ударът е бил добре планиран и съобразен с факта, че раздаването на пенсиите започва на седмо число на месеца. Бандитите обаче не са знаели една малка, но важна подробност - че защото касиерката е в отпуск и възрастните хора ще си получат парите в края на тази седмица. Така слабото разузнаване ги пратило да рискуват с обир на празна каса.