Вече гледаме към първенството в Първа лига. Така старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов обобщи следващите цели пред русенския отбор. Той даде тридневна почивка на футболистите след тежкия мач реванш срещу „Иртиш“ /0:2/. С общ резултат от 0:3 дунавци отпаднаха в първия предварителен кръг на Лига Европа.  
„Двубоят се разви адски нелепо. Цяла седмица говорихме, че трябва да бъдем внимателни, за да не допуснем ранен гол. А го получихме при първото статично положение пред нашата врата. Планът ни бе да се придържаме към предпазлива игра, а при евентуално равенство от 0:0 в хода на мача да предприемем повече рискове в атакуващ план. Не мога да виня момчетата, защото всички се раздадоха. Мисля, че и зрителите усетиха тяхната всеотдайност. Ако при 0:1 бяхме реализирали положенията си, двубоят щеше да тръгне в друга посока“, смята Великов.
Според него трудно може да се говори, че загубата се дължи на факта, че момчетата отпаднаха физически.
„В Павлодар бяхме по-свежият отбор. Може би сега тимът на „Иртиш“ стоеше по-добре в кондиционен план. Може би. Пак казвам - не ни стигна шанс и още щипка класа“, каза старши треньорът.
А ето как отговори на въпроса какво са си казали с наставника на „Иртиш“ Димитър Димитров-Херо: „Херо ни поздрави и повтори, че „Дунав“ е добър отбор. Призна, че сме ги надиграли в Павлодар. Оценката му за двубоя на Градския стадион в Русе бе за равностойна среща, в която „Иртиш“ успя да оползотвори възможностите си в ключовите моменти“.
Добрата новина е, че излезлият принудително заради контузия Петър Патев се чувства по-добре. Той получи травмата при „подложка“ на съперников футболист.
„Надявам се, че тези 3 дни почивка ще са от полза за по-бързото му възстановяване. После, както казах, ще хвърлим всичките си усилия в подготовка за мачовете от първенството в Първа лига“, каза Великов.
Той поздрави и благодари в заключение на феновете за подкрепата им по време и след мача.