Съседска свада е на път да вкара в затвора виновника за нея. Д.О. бил конфликтен, избухлив и налитал на бой на съседите. Той се изпокарал с всички, а през 2011 г. дори бил осъден условно, защото набил комшия и го заплашил с убийство. Второто му такова изпълнение, заради което отново стигна до съд, обаче може да го прати зад решетките. 
На 23 септември 2015 етажните собственици във входа на блок в „Чародейка“, където живеел Д.О., свикали общо събрание. Причината била, че мъжът освен че бил агресивен, не плащал нищо за входа и съседите го осъдили. След като спечелили делото, му спрели достъпа до асансьора, който се ползвал с чип, и те просто не му дали такъв. Ядосан, Д.О. отишъл на събранието с 25-сантиметров касапски нож и започнал да псува и обижда, като агресията му се насочила най-вече към касиера на входа. Разяреният мъж го изблъскал към един ъгъл на блока, насочил ножа срещу него и му изкрещял, че ще го убие, разпори и ще го заколи. Тъй като преди време нападнал с отвертка и сап друг мъж и го ранил, един от съседите действал решително - без да се колебае, вритнал ръката на агресора и той изтървал ножа. 
Последвала нова жалба срещу Д.О. и отново му повдигнали обвинение за едро хулиганство и заплаха за убийство, както и първия път, когато застанал на подсъдимата скамейка, но този път присъдата е ефективна, и то не за някой и друг месец. На агресивния мъж му предстои да прекара две години в затвора при първоначален общ режим. Той все пак ще може да обжалва пред Окръжния съд, тъй като присъдата не е окончателна.