Датата 07.07.17, смятана от мнозина за щастлива заради съвпадението на три седмици, се оказа черна за Русе - двама мъже сложиха край на живота си по ужасяващ начин. 
В 6.02 часа бързият влак за Варна е премазал 71-годишен мъж, който легнал на релсите над пробива „Кауфланд“ в кв.“Родина“. Участъкът е покрит с мрачна слава и е известен като мястото на самоубийците. Влакът се е движил бавно, но човекът изскочил в последния момент и машинистът не е имал и теоретичен шанс за реакция.
Загиналият е бил без документи, тялото му е било зловещо разчленено, но въпреки това е категорично разпознат от свой близък.
Близо час оперативните работници извършваха огледи, след което влакът бе освободен да продължи за Варна.
Причината за фаталната стъпка засега е неизвестна, предполага се, че пенсионерът е страдал от тежко заболяване.
Час по-късно 31-годишен мъж скочил от Гредовия мост и след падане от 30 метра височина на пътя за Средна кула починал на място. В дрехите му са намерени документите му, малко пари и вносни бележки от платени предния ден сметки. От разговори с негови близки станало ясно, че напоследък младият мъж е бил много потиснат и често изпадал в нервни кризи. Депресията му особено се задълбочила, след като бил освободен от работа. Човекът допълнително се затворил в себе си, преживявал тежко поредното изпитание и започнал мрачно да повтаря, че от него нищо не става. Всичко това довело до най-страшното решение.