Целият персонал в Комплексния онкологичен център излезе вчера на мълчалив протест срещу насилието. Лекарите и медицинските сестри излязоха пред сградата в 13 часа и останаха пред нея за 30 минути с окачени на работното си облекло сини лентички с надпис „Не, на насилието!“
„Поводът за нашия протест е бруталното нападение срещу колегата ни д-р Албена Гагова в неделя в болница „Шейново“, което получи широк отзвук сред медицинските среди и доведе до призива на Българския лекарски съюз за всеобщ протест днес в цялата страна“, каза началникът на онкохирургията в КОЦ д-р Бисер Начев.
С действията си медиците искат да обърнат внимание на институциите, които се занимават с подобен вид престъпления, за вземане на бързи мерки и прилагане на цялата строгост на закона срещу престъпника, защото това се превръща в рецидив за обществото.
„Аз съм изненадан от мълчанието на Министерството на здравеопазването по случая, което показва, че здравният министър стои настрани от подобен вид насилие“, допълни управителят на лечебното заведение д-р Камен Кожухаров. По думите му единствено лекарският съюз е взел позиция по казуса, а останалите медицински съсловни организации мълчат. 
От прочетеното в интернет стигам до извода, че хората искат да защитят престъпника, нападнал д-р Албена Гагова в болница „Шейново“, а не лекарите, които спасяват човешки живот, посочи д-р Кожухаров и допълни, че досега нито един министър на здравеопазването не е казал, че здравеопазването е част от националната сигурност, а това безспорно е така, защото във всеки момент хората търсят лекарска помощ и я получават адекватно. Освен това побоят над д-р Гагова е извършен по време на нейно дежурство, когато в болницата е имало един или двама лекари. Така, след като тя е била в безсъзнание 20 минути, всички пациенти са останали беззащитни, а за това време е можело да стане нещо още по-лошо. Затово делото трябва да се разглежда точно в тази посока - причиняване на щети на повече от един човек, смята управителят на Онкоцентъра.
Останалите лечебни заведения в Русе вчера не излязоха на протест, но персоналът работеше с окачени сини лентички на престилките в знак на подкрепа на призива на БЛС.