Старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов изрази вяра, че отборът му може да победи „Иртиш“ и да елиминира казахстанския си съперник. Първият мач от предварителния кръг на Лига Европа в Павлодар завърши със загуба на русенските футболисти от 0:1.
„Задачата ни ще бъда трудна, но не и неизпълнима. Все пак няма да играем срещу ЦСКА /Москва/, а срещу преодолим отбор. Ако повторим играта си от второто полувреме в Павлодар, ще се поздравим с победа. Доминирахме 60-70 минути, но за жалост не стигнахме до гол. Тогава започнахме мача под стрес, но сега, надявам се, ще е различно. Знаем какво ще ни предложи „Иртиш“. Трябва да сме много внимателни за контрите на съперника“, каза Великов на официалната пресконференция вчера. 
Той добави, че всички момчета са здрави с изключение на единствения чужденец - Олексий Ларин.
„Каква ще бъде тактиката ни? Ще видите на мача“, отговори Великов на въпроса с какво ще изненада щаба на „Иртиш“.
Той бе откровен, че отново ще заложи на титулярен състав с момчетата, които изнесоха на плещите си мачовете от отминалия шампионат на Първа лига.
„Новите футболисти са добри, но се познаваме твърде отскоро. Ще им трябва време. Все пак не е изключено някои от тях да влязат като резерви“, каза старши треньорът.
Той бе категоричен, че дори и с 5500 зрители на стадиона отборът му ще получи важна и силна подкрепа. 
Малко по-късно той изведе играчите на официална тренировка.