Здравно неосигурена циганка е обиждала вулгарно и унизително акушерка в АГ-комплекса, която е спасила и нейния живот, и живота на бебето й. Инцидентът е от вчера и беше съобщен от началника на комплекса към Университетска болница-Русе д-р Георги Хубчев по време на протест срещу насилието над медици в знак на съпричастност с пребитата до безсъзнание д-р Албена Гагова в Специализираната акушеро-гинекологична болница „Шейново“. Подобен протест имаше и пред Университетска болница „Медика“, където се включиха Онкоцентърът, Психодиспансерът, Белодробната болница, ДКЦ 1 и други лечебни заведения. Обижданата акушерка съм аз и съм възмутена от грубостта на тази пациентка и използване на непознат за мене език /цигански - б.а./, но въпреки това след този протест ще участвам в организирания в АГ комплекса ден на отворени врати за бъдещи майки, защото жените, на които предстои да родят, вярват в мен и ме ценят, каза Красимира Христова.
България е рай за хората, които нарушават закона и няма никаква защита за лекари, учители, полицаи и за който и да е. Днес аз не съм си сложил бадж за изразяване на моята съпричастност към колегите в болница „Шейново“, защото не вярвам, че този протест ще промени нещо, заяви д-р Хубчев.
От години побоищата над медицински работници и учители са епидемия, но ефективни присъди за тях няма. След 72 часа нападателите излизат на свобода и постепенно всичко се размива. Никое правителство не взе крути мерки срещу насилието, а и не само срещу него. Когато в България се крадяха по 1000 коли, в Румъния хората си ги оставяха отключени, защото при първа кражба наказанието е 4 години затвор, а при рецидив - 8 години. Същото е и положението с насилието над лекари, учители и полицаи и затова за мен тези протести са безсмислени, защото никой не им обръща внимание. Трябва ли да се намесят гражданите, както става в момента в Асеновград? Не мога да си представя в САЩ някой да влезе в болница и да започне да своеволничи, както и не мога си представя как може там да биеш полицай, защото той просто ще те застреля или най-малкото ще те вкара в затвора. В България трябва да се променят 10 закона, за да се нормализират нещата с престъпността и насилието над беззащитни лекари и учители, допълни възмутено един от най-авторитетните гинеколози в Русе.
В същия дух се изказа и управителят на ДКЦ 1 и бивш председател на Българския лекарски съюз д-р Цветан Райчинов.
Тук сме, за да изразим за пореден път нашето недоволство от ежедневните нападения над медици, които са обречени цял живот да дават от себе си, от съня си и спокойствието си и накрая да търпят такова насилие, което аз наричам умишлен опит за убийство на служебно лице при изпълнение на служебните му задължения. Това е немислимо и този човек трябва да бъде съден с цялата строгост на закона, а не да мине с глоба или условна присъда, защото това не е справедливо, каза д-р Райчинов.
По думите му медиците ще следят как ще протече процесът срещу нападателя на д-р Гагова и ако присъдата е символична, ще се организира голям национален протест, при който лекарите ще напуснат кабинетите си и няма да приемат пациенти. 
Знаете ли какво означава всички българи да останат без лекарска помощ за един ден - пълна разруха, посочи д-р Райчинов и обяви, че не иска декларации, а ефективна работа от съда, Министерството на здравеопазването, което до момента мълчи по случая, и от правителството, за да не се налага медиците да се въоръжават с бронежилетки, автомати и каски и така да преглеждат пациентите си. 
В прочетените две декларации от Университетска болница-Русе и Регионалния лекарски съюз бе осъдено насилието срещу д-р Албена Гагова и бе издигнато настояване правителството да вземе решителни мерки за прекратяване на насилието върху медицински работници, защото през 2013 година нападението срещу лекари и медици е криминализирано със закон, но досега няма присъди за нападателите.
Лекарите се обърнаха и към обществото за повече разбиране, човечност и уважение.