Обсъдихме със синдикатите всички проблеми на полицаите, не знам за какво точно протестират сега, каза пред журналисти Валентин Радев, министър на вътрешните работи.

"Утре е празник на МВР - честваме 138 години от създаването на министерството и на площад "Александър Невски" ще има тържествен ритуал и освещаване на знамената. От другата страна пред Народното събрание ще има протест на полицаите", каза Радев.

"Имахме среща със синдикатите - на т.нар. Съвет за социално партньорство - там обсъдихме всички въпроси, включително за дрехите и за заплатите. Синдикатите обявиха, че протестът не е срещу мен като министър, а срещу правителството, но аз съм част от правителството и съм човекът, който е натоварен с решаването на техните проблеми", коментира Радев.

По негови думи през последните дни се оказало, че хората, които се борят с градушките са с малки заплати и нямат пари за дрехи, затова и трябва да се погледне глобално върху сектора "Сигурност". "Леко не разбирам какво искат да кажат полицаите с този протест. Всички сме граждани на България, не сме граждани на МВР така че да внимават с протестите - те имат право на протест, не на стачки", каза Радев.