„Иртиш“ остава фаворит на букмейкърите и за реванша на терена на „Дунав“, показа проверка на „Утро“. Най-големите компании за футболни залози са трогателно единодушни и предлагат почти еднакви коефициенти. Нова победа на казахстанците е оценена от букмейкърите в диапазона 2.20-2.30. За успех на момчетата на Веско Великов коефициентите са 3.00-3.10. Най-малко вероятно според експертите по хазарта е равенството, за което залозите са между 3.25 и 3.50. Все пак, коефициентите съвсем не са толкова категорични в полза на „Иртиш“ както бе за първия двубой и по-скоро предвещават оспорван мач, който може да се обърне в която и да е посока.
Както „Утро“ писа, поради изискванията на УЕФА едва  5478 привърженици на „Дунав“ ще могат да подкрепят любимия си отбор на стадиона. Специална фензона за любителите на футбола, които по една или друга причина са останали без билети, ще бъде изградена в пространството пред зала „Булстрад Арена“, научи „Утро“. Инициативата е на фенклуб „Дунав завинаги“ и „Нетуоркс България“, съдействие за реализирането й оказва и община Русе. Кабелният оператор отново ще монтира видео стена, на която ще бъде излъчен мачът, за тези които няма да могат да влязат на стадиона. Инициаторите се надяват по този начин да отговорят на сериозния зрителски интерес, тъй като местата поради изискванията на УЕФА на стадиона ще бъдат ограничени до 5478. 
Русенската телевизия ТВН ще излъчи пряко и реванша от първия предварителен кръг от турнира Лига Европа между „Дунав“ и „Иртиш“ (Павлодар) на 6 юли, четвъртък. Предаването по ТВН ще започне в 19,30 ч, половин час преди началото на двубоя. Както и в първия мач, телевизията обещава интересни събеседници в студиото.