Първият мач на „Дунав“ срещу „Иртиш“ в Павлодар /0:1/ е вече в историята. Надеждите са, че историческият ден за русенския футбол предстои и това да е четвъртък, когато у дома ще се играе реваншът срещу казахстанците. Какво видя и какви са изводите след стартовия двубой в Лига Европа - с тези и други въпроси се обърнахме към старши треньора на „Дунав“ Веселин Великов.

- Веско, какво е настроението?
- Добро е, въпреки че сме много уморени след тежкото 23-часово пътуване обратно. Още не можем да си отспим. Другото е съжалението, че не успяхме да си тръгнем със заслужено реми. След излишния респект, с какъвто сякаш излязохме срещу „Иртиш“, и стъписването ни през първите петнайсетина минути видяхме, че съперникът не е толкова страшен и заиграхме играта си. Имахме чисти голови положения, ударихме греда, през второто полувреме надиграхме казахстанците и това се видя не само от статистиката, която показва наше надмощие при владеенето на топката - 60:40. Не ни достигна шанс и още мъничко класа, за да вкараме гол и да достигнем до по-добър резултат преди реванша в Русе.
- Един от твоите футболисти каза пред „Утро“ при пристигането в Павлодар, че всички са много изтощени. Отборът обаче издържа физически. 
- Да, момчетата издържаха, дадоха всичко от себе си. Чувам, че колегата Димитър Димитров-Херо казал, че част от неговите футболисти поотпаднали. Това малко не се връзва с логиката, защото първенството на Казахстан е в разгара си, а ние играхме първи официален мач през новия сезон само след две контроли.
- Като споменахме Херо, той направи ли някакъв частен коментар за „Дунав“ пред тебе или пред хора от нашата делегация?
- Не. Ръководството на „Иртиш“ ни покани на официална вечеря, на която присъстваха президентът д-р Симеон Симеонов и изпълнителният директор на клуба Ивайло Петков. Не съм чул подобни коментари. 
- Имаше ли някакви отзиви от другите български треньори, които работят в Казахстан?
- Чухме се със Цанко Цветанов и Анатоли Нанков. Мнението на Цанко бе, ако изключим първите 20 минути, след надиграли отбора на „Иртиш“. Пожела ни успех в реванша.      
- Да се върнем към първите минути, когато падна голът. Тогава останаха съмнения за засада.
- И на мене така ми се стори, но като изгледах записа видях, че Марио Петков покрива нападателя на домакините.
- Всички ли се върнаха здрави от Павлодар?
- Христофор Хубчев има някакъв малък проблем с болки в крака. Мина на преглед при д-р Соколов, надявам се, че ще се възстанови бързо.
- Кога ще подновите тренировките?
- Момчетата почиваха в събота и неделя. Утре /днес/ ще тренираме. До реванша на 6 юли не остава никакво време. Най-важното сега е бързото възстановяване.
- Херо казва, че отборът му играе по-добре на чужд терен, тъй като развива скоростни контратаки.
- И да не го казва, аз виждам, че разполага с бързи и хитри хора в нападение. Трябва да не допускаме никакви грешки и да бъдем много внимателни. В турнирите една грешка може да струва целия мач.