Старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов е сигурен, че неговият отбор ще направи всичко по силите си, за да елиминира „Иртиш“ и да прескочи във втория предварителен кръг на Лига Европа. При отстраняване на кахастанците следващият съперник на русенските футболисти ще е сръбският гранд „Цървена звезда“, който победи „Флориана“ /Малта/ с 3:0.
„Преди почивката играхме с 50 процента от възможностите си. Започнахме лошо, но през второто полувреме, след като си поговорихме в съблекалнята, подобрихме чувствително представянето си и овладяхме инициативата. Не мога да скрия, че момчетата спазиха указанията през вторите 45 минути. Този резултат, колкото и да е коварен, ни дава шанс за реванша. Надявам се, че както „Иртиш“ вкара ранен гол на свой тарен, така да го направим и ние. Сигурен съм, че трибуните на Градския стадион в Русе ще бъдат препълнени в частта им, където според изискването на УЕФА трябва да има пластмасови седалки. Знам, че много хора ще искат да видят на живо този мач, затова ще трябва да се справим и с напрежението“, заяви Великов.  
В същото време казахстанският печат не крие разочарованието си от минималната победа на „Иртиш“.
„Толкова се радвахме, че жребият ни прати слабо известен отбор като „Дунав“, но трябва да признаем, че силите в този мач бяха изравнени. Ще трябва да се потрудим доста повече на стадиона в Русе“, пишат в Казахстан.