Недоволство зрее в интернет срещу предвидената реконструкция на пасарелката пред Гимназията по облеклото и по-специално разрушаването й. Това се налага поради новата геометрия на пътя в района на бул. „Придунавски“, като на мястото на старата пасарелка ще се изгради нова, която ще е значително по-дълга и със стоманобетонова конструкция - плоча, греди и носещи колони. Тя ще бъде приблизително на същото място като старата, като ще отговаря на всички норми за достъпна среда и възможност за използване от велосипедисти. 
Въпреки това обаче събарянето на пасарелката, което е част от дейностите по големия проект по оперативна програма „Региони в растеж“, събуди обичайното напрежение във Фейсбук, където сякаш има дежурна група за обструкции. В социалната мрежа се понесоха идеи да се направи подписка в защита на моста или пък той да бъде опакован в знак на протест. 
Проектът вече е одобрен, като в ход е и обществената поръчка за същинските строителни дейности, които изцяло ще променят облика на кея и ще превърнат зоната край реката в привлекателно място - така, както е в повечето крайдунавски градове. 
Предвижда се след преминаването над жп линията новата пасарелка да има два еднакви спираловидни етажа. В заоблените участъци ще има равни панорамни площадки, ще бъде поставен предпазен парапет и осветление.
Наред с реконструкцията на пасарелката пред Гимназията по облекло е предвидено обновяване, нови настилки, парапети и осветление за пасарелките при ул. „Баба Тонка“ и „Омуртаг“, като те ще са връзката между булеварда и кея. И на двете пасарелки ще се обособят панорамни площадки.