Старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов ще заложи срещу „Иртиш“ на титулярен състав, изнесъл кампанията на отбора в Първа лига, научи „Утро“. Мотивът е ясен - новите попълнения все още не са проверени в сложни двубои, а и има да наваксват с обиграването.   
Единствената въпросителна е кой да играе като десен бек - Михаил Милчев или Христо Пападийн. Ако Милчев бъде пратен вдясно, централната двойка бранители ще е Петър Патев-Тейнур Марем. Вляво ще е Христофор Хубчев.
Има вариант, при който новобранецът от „Витоша“ /Бистрица/ Попадийн да стартира като краен защитник, а Милчев да заеме мястото си в средата на ариергарда до Марем. Тогава Патев ще бъде аташиран като опорен халф за сметка на Самир Аясс.
Това е по-дефанзивната схема. Офанзивната включва оставяне на Патев на пейката и присъствие на Аясс в полузащитната формация до безалтернативните Диян Димов и Васил Шопов. Хората по двата фланга като активни халфове-остриета ще са Бирсент Карагарен /вдясно/ и Бранимир Костадинов /вляво/. Водачът на атаката, е ясен - Мирослав Будинов.
По принцип Великов прави към края на мачовете едни и същи рокади. Вади обикновено от игра Аясс, Васко Шопов или Карагарен, като праща на техните места Юлиан Ненов, Ндуе Муйеци или Ивайло Раденцов. Муйеци и Раденцов обаче вече не са част от отбора, което означава, че новите потенциални смени са Андреас Васев като дубльор на Карагарен и Димитър Георгиев като смяна на Васил Шопов. Основното при Георгиев е, че също като Шопов действа зад гърба на тарана Миро Будинов. Васев пък почти копира Карагарен с тази разлика, че залага на повече линейна бързина.
Не е изключен и някой изненадващ ход, но при всички случаи на терена ще излязат най-добре подготвените физически футболисти. Няма как да е иначе, особено след този тежък преход с маратонското пътуване до Павлодар.