С приготвена по стара ветовска рецепта баклава с 40 кори и дребни сладки и шоколадови бонбони почерпиха вчера депутатът Бюрхан Абазов и областното ръководството на ДПС по повод Рамазан Байрам. По традиция мюсюлманският празник се чества три дни, през които се иска и дава прошка на най-близките хора.
Абазов подчерта, че от баба си знае, че във Ветово имат запазена марка за баклава и тайна в приготвянето й, която не издават. В Глоджево и Смирненски също правят опити да приготвят баклава, но всичко е имитация. Оригиналната баклава е ветовската и никоя друга не може да се сравнява с нея, категоричен бе Абазов. Тавите с баклава пък специално донесе председателят на общинския съвет във Ветово д-р Мехмед Мехмед, който обясни, че десертът е сиропиран сутринта, тъй като в горещите летни дни може да вкисне, а ако стои в хладилник, се озахарява. Той отбеляза също, че ако баклавата не е сиропирана, може да се съхранява за дълго време - около шест месеца. 
От приготвената по стара рецепта ветовска баклава опитаха кметът Пламен Стоилов, председателят на общинският съвет Христо Белоев, зам. областният управител Свилен Иванов, зам.-кметът Наталия Кръстева, които дойдоха с големи букети и поздравителни адреси.
Стоилов припомни, че заедно с Абазов като зам.-министър е стартирала процедурата за замяната на горите в Лесопарка и прехвърлянето на собствеността на двете езера. Имах пълната подкрепа на Абазов, Ферихан Ахмедова и Дауд Ибрям, които винаги изключително коректно работят в интерес на Русе, подчерта кметът. Той отбеляза, че разчита на експертната позиция на Ибрям и бе категоричен, че по никакъв начин няма да се прави компромис с въздуха. Важно е да се работи за каузата Русе и да сме все така добър екип и приятели, допълни Стоилов. 
Дауд Ибрям и д-р Мехмед подробно обясниха същността на празника Рамазан Байрам, а Абазов обобщи, че той съчетава трите християнски - Коледа, Задушница и Заговезни, и не е нищо по-различно. Той също отбеляза, че каузата Русе е надпартийна.