Росен Станев, известен с прякора Краниста от 2009 година, когато вися на 52-метров кран, за да му дадат общинско жилище, натроши стъклата на фризьорски салон в кв.“Родина“ и се предаде в полицията.
Екшънът започна вчера малко преди 9 часа сутринта в салона за красота „BARBER SHOP“ до отделението за палиативни грижи към Комплексния онкологичен център, разказаха очевидци.
49-годишният мъж застанал пред витринните стъкла, извадил 50-сантиметрова брадвичка и за минути ги натрошил, като през цялото време мърморел нещо. Двете фризьорки изживели истински ужас, от който дълго не успели да се отърсят. След като направил на сол витрините, Краниста отишъл във Второ районно и се предал.
По време на разпита обаче не му се разбирало нищо, тъй като той бил изкарал инсулт и говорът му бил увреден. С голяма мъка полицаите разбрали, че във вторник един от братята му отишъл да се подстриже във фризьорския салон, след което фризьорките го почерпили с кафе. Вечерта обаче му станало лошо, повръщал и Росен помислил, че брат му е отровен. Затова решил да отмъсти на „отровителите“ и натрошил прозорците на салона.
Нападателят на салона е освободен, срещу него е образувано дело за нанесени щети, които той едва ли ще има възможност някога да възстанови.
За Станев, част от многолюдна ромска фамилия, се знае, че има дълъг стаж зад решетките. Лекуван е в Психодиспансера, а малко след това е изкарал и инсулт. 
Той имаше своите пет минути национална слава на 20 юли 2009 година следобед, когато се качи на неработещ строителен кран до все още строящия се блок „Теодора“ и два часа заплашваше да скочи от 52 метра височина, защото според него от „Жилфонд“ му искали 3000 лева, за да го настанят в общинско жилище. Главното му искане беше на място да дойде тогавашният шеф на общинското звено Анелия Няголова. Когато тя дойде, Станев слезе от крана и бе откаран Психодиспансера.