Българският футболен съюз пак разсмя публиката с решението да глоби с по 10 000 лева отборите на „Несебър“ и „Оборище“ /Панагюрище/.
Аргументът? 
От УЕФА изпратили писмо до БФС, че мачът между двата тима в края на първенството във Втора лига бил съмнителен. Сиреч, уреден. 
И София решава да действа веднага - по „съмнения“. Вади дебелия кочан с глоби и одрусва двата клуба по 10 бона за ремито помежду им. Без разследване, без доказателства, без уличени футболисти, треньори или съдии. Ей така, по едно писмо, пък било то и от европейската централа.
10 000 лева не са малко пари за клуб от втория ешелон. Но това е отделен въпрос. Скандалното е, че в БФС работят като бандитите - някой им казва, че Хикс трябва да бъде пребит, защото Игрек се съмнява в здравия му морал. И Игрек отнася пердаха, даже и да не е виновен.
И какво ще се промени с глобата от по 10 бона? Ами ако „Оборище“ и „Несебър“ са уредили мача и са избили тези пари с много по-големи печалби от някой букмейкър в Сингапур, да речем? Да де, но пак няма доказателства, а в една нормална държава не може да се бие по презумпция, че се води борба с футболното черно тото.
Двата клуба се канят сега да съдят БФС за уронен престиж и накърнена чест.
Хайде да видим докъде ще стигнат. Направят ли го, ще получат само поздравления. Най-много да се кротнат, след като чиновниците в БФС тихомълком решат да приберат кочана и да забравят за санкцията с 10-те хиляди лева.