Специалистът по спортно право Георги Градев разкри пред „Господари на ефира“, че бил заплашван и обиждан с нецензурни реплики по всевъзможни канали - Фейсбук, есемеси и прочие, заради ролята си по казуса кой отбор - ЦСКА-София или „Дунав“, трябва да играе в Лига Европа. Понеже бил доста и логично притеснен, спецът се обърнал към предаването, а освен това подал сигнал в СДВР. 
Както вече писа „Утро“, Градев представи пред УЕФА правното становище на русенския клуб, а европейската централа включи дунавци при теглене на жребия.
„Моята работа е такава. Все пак трябва да се храня с нещо. Позицията на „Дунав“ пред УЕФА не беше донос, а аргументирана позиция“, посочи Градев.
Той разкри, че ако европейската централа не била сезирана, пак щяла да извади ЦСКА-София от евротурнирите. Това вероятно щяло да стане около 29 юни и тогава България щяла да продължи в Европа с квота по-малко.
Градев отрече да има някакво лично отношение към „червения“ клуб, въпреки че говори за него като за „ЦСКА с тирето“. Даже преди години помагал на „армейците“ в техен спор с БФС и тогава цесекарите го потупвали благодарно по рамото. А сега го плашели с какво ли не. 
Спецът по спортно право приключи пледоарията си с призив Димитър Бербатов да изпълни обещанието си отпреди време, когато заяви, че „един ден ще дойда и ще оправя българския футбол“.
„Аз и 100 клуба се надяваме Бербатов наистина до го направи“, каза Градев, наричайки БФС „фалирала и деградирала“ институция.  
А междувременно „Тема Спорт“ написа, че Спортният арбитражен съд /КАС/ в Лозана ще се произнесе в понеделник по жалбата на ЦСКА-София отборът да бъде върнат в евротурнирите за сметка на „Дунав“ и с жребия на русенския тим. По принцип КАС трябваше да реши вчера дали УЕФА има основание да изхвърли „армията“ от турнирите на Стария континент.