Старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов ще изведе днес отбора си от 20 часа за контрола с „Етър“ в Трявна. „Утро“ разговаря с него минути след теглене на жребия.

- Веско, как ти се струва начало с мач срещу „Септември“ в София?
- Нормално. Все ми е едно дали ще е срещу „Септември“ или „Лудогорец“. Винаги съм се чудил защо се отдава чак такова голямо значение на жребия. Почват се едни сметки, едни изчисления... Все пак нали трябва да играе с всички отбори! Като за начало няма да бъде лесно. „Септември“ е новак и ще иска да се докаже, а съставът на елита е такъв, че никой не може да си позволи да подцени когото и да е било. Доказателството е отминалият шампионат. 
- Как върви подготовката в Трявна?
- Условията за работа са перфектни. Теренът е много добър, храната и хотелът - на високо ниво. 
- Какви са впечатленията ти от новопривлечените футболисти?
- Момчетата се стараят. Веднага искам да кажа, че ще им трябва време, за да се сработят с отбора. Трябва да бъдем търпеливи с тях и да не очакваме чудеса от първия мач. Нали идеята е да имаме равностойни футболисти за отделните постове. 
- Какво мислиш за новия централен нападател Димитър Георгиев?
- Митко е добър футболист с нюх към гола. Не е тренирал известно време и е поизостанал с подготовката, но се старае да навакса като всички други.
- Какво очакваш от днешния мач с „Етър“?
- Съперникът събра играчи с доста сериозен опит. Ще е полезна проверка. Дано само да се опазим от контузии.
- В този смисъл има ли футболисти със здравословни проблеми?
- Само Олексий Ларин, който продължава да лекува травма.  
- Как върви подготовката за мача с „Иртиш“ в Павлодар на 29 юни?
- С цялата организация преди пътуването се е заел изпълнителният директор Ивайло Петков. Доколкото разбрах, ще пътуваме в понеделник или вторник /26 или 27 юни/.
- Старши треньорът на „Иртиш“ Димитър Димитров-Херо казва в интервю за казахстанска медия, че „Дунав“, цитирам, е неприятен съперник.
- Всеки има право да говори, каквото си иска. 
- Херо се оплаква на друго място, че бюджетът на клуба му не бил 20 милиона евро, а много по-малко. Даже изплащал задължения.
- Добре, грешка да е с тези 20. А 8 милиона евро малко ли са? 
- Как върви разузнаването на „Иртиш“?
- Върви. Стараем се да научим колкото се може повече за нашия съперник.