Неочакван обрат провали съдебно споразумение между прокуратурата и В.И, обвинена в кражбата на телефон, който продала в заложна къща и това е първият подобен случай в Русе, а може би и в страната. Според прокуратурата неин познат й е дал GSM-а си, за да го разучи и да му обясни как да ползва интернет, а тя вероломно решила да вземе някой лев за него. Последвала жалба от страна на излъгания и арест на жената, която се оказа с богато криминално минало и предишни престои в затвора. 
За да напусне по-бързо следствения арест, опитната рецидивистка предложила на адвоката си заедно с прокурора да сключи споразумение, за да може да си издейства условна присъда. Защитникът изпълнил желанието й, държавният обвинител също бил доволен от възможността за по-бърз край на процеса. 
В съдебната зала вчера обаче В.И. заяви, че не е извършила престъплението, в което е обвинена, и постави в неудобно положение съда, прокурора и собствения си защитник. Версията й беше, че не само е получила телефона доброволно, но и собственикът й е казал, че не го иска повече и тя може да прави с него каквото пожелае. Решила да предложи на адвоката си да изготви споразумението само защото не издържала в ареста и искала да се прибере, а и се страхувала, че при гледане на делото по общия ред може да я осъдят ефективно. 
Заради думите й в съдебната зала обаче съдията отказа да одобри споразумението и делото ще се гледа именно по начина, по който В.И. не иска. Вайканията й не накараха съда да промени решението си и тя беше отведена от служителки на Съдебна охрана обратно в килията.