Поживял в Германия, но предпочел да се върне у нас сериен телефонен измамник е задържан за 72 часа в Габрово след пореден удар в града. В сряда Денислав Д. от Хотанца прибрал 8000 лева от габровка, която успял да излъже, че така помага на полицията в акция срещу телефонни измамници. Според съобщение на Апелативната прокуратура във Велико Търново има данни, че през последните два месеца Денислав е успял да извърши още четири измами.
Вчера бяха съобщени и подробности за тримата арестувани миналия четвъртък призори негови „колеги“ от Ветово, което успели да приберат 20 000 лева и златни накити от седем пенсионери във Велико Търново.  Последната им жертва е била 80-годишна баба, която хвърлила през терасата 5100 лева и бижута.
Както „Утро“ писа, веднага след този случай съвместна разработка на русенски и търновски криминалисти установила, че трима тартори на скъпо платените телефонни постановки от Ветово лъжат възрастните хора от Румъния. След като било установено, че в сряда вечерта престъпниците са се върнали по домовете си във Ветово, била организирана специализирана полицейска акция от жандармеристи и криминалисти от Русе и Велико Търново. Двамата били хванати в леглата си, но третият избягал и бил арестуван часове по-късно в квартирата му в Русе.
По време на обиските в къщите на тримата осъждани вече престъпници на 29, 30 и 47 години са намерени 9000 лева в различна валута, златни накити и мобилни телефони. Тримата бяха откарани в ареста във Велико Търново и вече са привлечени като обвиняеми и ще чакат делото срещу тях в килия.