Застрахователна компания „Олимпик“ АД ще трябва да доплати 3839 лв. на своя клиентка, реши Русенският районен съд. И.И. била собственик на мерцедес, който дала на брат си за негово пътуване. Имала сключена застраховка „Автокаско“ за автомобила. 
На 29 януари 2015 г. мъжът се връщал от Плевен и по пътя към Бяла минал през необозначена дупка, която била и доста дълбока - 15 см. Резултатът бил спукани предна и задна гума с деформирани джанти, един диод дневна светлина, фар и повдигач за щора за задно стъкло. Всичко това трябвало да се подмени, защото не подлежало на ремонт, сметнали в сервиза, посочен от застрахователя. 
От „Олимпик“ АД изплатили 3193,46 лв. за джантите и гумите, а останалите разходи не покрили с мотива, че другите повреди не са резултат от ПТП-то. За тях обаче И.И. била платила 6160 лв., които решила да си потърси чрез съда. 
Направената експертиза посочила, че ремонтът на диода, фара и повдигача за щора всъщност струва 3839 лв., затова съдът осъдил „Олимпик“ АД да плати тази сума на клиентката си, както и 663.74 лв. за водене на делото. 
Застрахователят обаче също не останал съвсем на загуба, защото в същото дело завел иск срещу Агенция „Пътна инфраструктура“, който съдът уважил и така си възстановил не малка част от разходите.