Нов опит за подкуп на полицаи от турски шофьор катастрофира челно и ще приключи в Окръжния съд.
В понеделник мотопатрул от РПУ-Бяла контролирал скоростта по надолнището малко преди кръговото край Бяла откъм Русе. Участъкът е сред най-опасните по цялото трасе и изпреварването там е забранено, но това не попречило на турски микробус да пусне ляв мигач и да навлезе в лентата на насрещно движение, за да изпревари бавещата го колона. Последвало моментално вдигане на стоп палката, а след спирането на буса водачът бил поканен до патрулката с документите за проверка. 
Единият полицай му обяснил, че нарушението е за акт, който е в размер на 200 лева. Турчинът веднага извадил две банкноти от по 5 евро и започнал да ги размахва пред униформения. Той го предупредил да си прибере парите, защото ще си навлече по-голяма беля, но нахалникът хвърлил банкнотите на лявата седалка и пуснал една подигравателна усмивка.
Без да докосва парите полицаят в колата казал на колегата си да докладва в управлението за дадения подкуп. На място пристигнала оперативна група от Бяла и сложила белезници на рушветчията, който прекарал в управлението 24 часа. Вчера той е доведен в Русе и с постановление на Окръжна прокуратура мярката му е удължена на 72 часа до изправянето му на съд.
Това е третият опит за подкуп на полицаи на пътя от турски шофьори от началото на годината. През зимата пак на кръговото край Бяла друг водач от южната ни съседка хвърли на униформени две банкноти по 5 долара и бе осъден условно. През пролетта друг негов колега хвърли на русенски катаджии две банкноти по 5 евро край разклона за Пиргово пак за изпреварване на колона от автомобили на забранено място. Той също бе арестуван, а по-късно бе освободен срещу 1200 лева гаранция до началото на делото и повече никой не го видя. Въпреки бягството и той получи условна присъда, макар и задочно, както и 1000 лева глоба.