900 магистър-фармацевти и 50 фирми от бранша се събират в Русе за традиционните Български фармацевтични дни. Те се организират от Българския фармацевтичен съюз и ще се проведат от 23 до 25 юни. Русе за първи път ще бъде домакин на събитието. Градът е избран специално, тъй като сред многото първи неща, случили се в него, е и първото аптекарско дружество в България, основано преди 133 години. 
Началото на Българските фармацевтични дни е поставено през 1996 г., а провеждането им винаги е по Еньовден, 24 юни, който е и професионален празник на фармацевтите в България. Единадесетото издание на форума ще бъде открито с церемония в Доходното здание, на която ще бъдат връчени годишните награди на фармацевтичния съюз за продукт на годината. В „Булстрад Арена“ ще бъде проведена научна пленарна сесия, съпътствана от специализирано фармацевтично изложение.
За първи път ще бъде организирано и изложение на открито под мотото „Попитай фармацевта“. На 23 и 24 юни от 10 до 18 часа в Градската градина желаещите могат да се консултират с магистър-фармацевти, да измерят кръвното си налягане и да научат повече за приготвянето на лекарства в аптеката.