Младата талантлива пианистка и певица Тереза Тодорова пя в прочутата зала Карнеги хол в Ню Йорк на гала концерта по повод 10-годишнината от провеждането на конкурса „Американ протеже“. Тереза беше поканена от организаторите, след като два пъти печели награди в конкурса - като инструменталист в категория пиано и като вокалист в категория поп и джаз пеене.
В юбилейния концерт взеха участие 41 изпълнители от цял свят - Китай, Канада, Америка, Англия, Мексико, Тайланд, Филипини, Италия, Сингапур. Повечето от младите дарования учат в едни от най-престижните музикални колежи и университети. Това са инструменталисти и вокалисти, които са получили награди през 2016 година. Сред певците Тереза бе най-малката.
Русенката излезе на сцената заедно със своята преподавателка по пиано Мая Тодорова, която й акомпанира. Тереза изпълни песента „Алелуя“ на Ленард Коен и разтърси залата с над три хиляди души публика. След края на концерта се състоя награждаването. Всеки изпълнител получи грамота и плакет, както и лично поздравление от Стивън Йонов, директор на „Американ протеже“.